Language
Meyveli kek tarifi
geri

Meyveli kek tarifi

Tarifler

Mutfağınızın en iyi pasta şefi olacağınıza emin olun. Krema gibi bir kek ve yoğun meyve tadı misafirlerinizin damaklarında inanılmaz bir lezzet bırakacak

Malzemeler:

Hazırlanışı:

  1. Kuru meyveleri kurulayın ve küçük parçalara ayırın. Ceviz ve bademleri de doğrayın.
  2. Un, toz şeker, kabartma tozu, tarçın, karanfil ve tuzu bir kapta karıştırın.
  3. Tereyağını oda sıcaklığına getirin ve yumuşayana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek her defasında iyice çırpın.
  4. Portakal suyunu, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  5. Kuru malzemeleri sıvı karışıma azar azar ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  6. Doğranmış kuru meyveler ve kuruyemişleri de ekleyip spatula ile tekrar karıştırın.
  7. Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün ve önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  8. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan batırın. Kürdan kuru çıkarsa kek pişmiş demektir.
  9. Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kadar soğumaya bırakın.
  10. Ilıkken pudra şekeri veya eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  11. Afiyet olsun!
Hashtag: